PLATINASTI DEČACI

Sve naše selekcije su nas ove godine obradovale i zabeležile odlične takmičarske rezultate. Među njima je bilo i nekoliko zlata, ali prvo koje je osvojeno na republičkom nivou osvojili su kadeti. Zato ono za nas i ima vrednost vredniju od zlata. I to su učinili bez ijednog poraza, kako u Pazaru na republičkom turniru najboljih ekipa, tako i u Beogradu gde je turnir imao još jače i kvaitetnije protivnike.

Nije tako izgledalo tokom sezone, njihova igra je išla od sjaja do očaja. Trebalo je puno vere i strpljenja da stvari dođu na svoje. Toga je u neograničenim količinama imao njihov trener Dejan Đokić ulivajući im veliko samopouzdanje i poklanjajući im svo svoje znanje i energiju. A najveći transfer svega toga dogodio se upravo onda kada je to bilo i najvažnije – u finišu sezone.

Bili smo preponosni, pre svega sa onim kako su izgledali i kako su se ponašali na terenu prema protivnicima, sudijama… A u nekoliko njihovih najbolje odigranih utakmica održali su pravi javni čas košarke. Nekako su u pravom momentu prikazali sve ono što ih već dve godine na treningu uporno uči Dejan Đokić i bilo je pravo uživanje gledati kako to primenjuju i na utakmicama. Možemo samo da zamislimo trenersko zadovoljstvo i spunjenost što je uspeo sa svojim igračima da postanu „jedna glava“, ono što je ideal svake ekipe i kolektiva.

Sigurni smo da je za njih veoma dobro i poučno što nije na početku sezone izgledalo da mogu stići do ovih visina, i što su kroz lični primer shvatili da se predanim i beskompromisnim odnosom prema treningu i utakmicama može veoma mnogo napredovati. A oni su to činili konstantno, iz meseca u mesec. Takođe smo sigurni da će tako nastaviti i ubuduće i da od njih tek možemo očekivati velike rezultate u junirskoj konkurenciji koja ih čeka sledeće godine.

A ovo su platinasti dečaci:

Cvrkota Miloš

Drašković Stefan

Drašković Vukašin

Marković Mihailo

Trbušković Ivan

Đapić Lazar

Kostić Dimitrije

Malavrazić Uroš

Milić Dušan

Mitrović Miloš

Škorić Andrej

Jovanović Aleksa

Nešić Lazar

Nešić Uroš

Dejan Đokić, trener

Lazar Vukoslavčević, pomoćni trener

Lazar Milićević, kondicioni trener

Još jednom želimo da čestitamo i da se zahvalimo našim dečacima za trenutke sreće i ponosa i da im poželimo da u nastavku karijere budu još bolji i uspešniji i da dosegnu zvezdu koju su zacrtali u svojim košarkaškim maštanjima.