У суботу са почетком у 20:20, у нашој хали у Кошутњаку, сениори ће бити домаћини одличној екипи Беовук која, после годину дана играња у нашем рангу, жели да се врати у виши ранг, односно у Б лигу. За тај успех имају и највише шанси, с обзиром да из првог дела сезоне преносе максималан број бодова односно немају ниједан пораз. Иако су наши момци у плеј-офу аутсајдери то свакако не значи да ће се предати већ ће искористити прилику да упореде свој квалитет са противничким, у једној игри без пресије резултата, па и да победе ако им се пружи прилика.

Поред добрих и пријатељских односа наша два клуба још један куриозитет краси овај меч – Беовуков тренер Никола Пауновић је рођени жарковац, и отпочео је тренерску каријеру у нашем клубу 2013 године. Чак је био помоћни тренер у сениорској екипи у сезони када је наш садашњи тренер Милан Јањушевић играо и био један од кључних играча за улазак у виши ранг без иједног пораза. Још један разлог да у суботу увече уживамо у спортском надметању ова два клуба.

Како смо и предпостављали, и поред јучерашњег пораза од ИБЦ-а са 91:78, наши сениори су се пласирали у плеј оф, односно међу 8 екипа које ће се борити за прво место које води у виши ранг. Наша екипа нема никаквих шанси за освајање првог места, али свакако је леп успех ове младе екипе у којој су, сви до једног, још увек јуниори. Пре почетка сезоне то нам је и био зацртан циљ у сениорској конкуренцији и наши играчи заслужују све честитке за остварено. Други део сезоне тренеру Јањушевићу оставља простор да се више посвети такмичењу у јуниорској конкуренцији и припремама за важне утакмице које следе, не би ли успели да остваримо и ту планирано – пласман на завршни турнир 4 екипе. То што је екипа скинула са леђа терет успеха у сениорској конкуренцији пуно ће да олакша остваривање тог циља, јер ће утакмице у сениорској конкуренцији бити добра прилика да се екипа још боље уигра и припреми.

Најтеже је добити утакмице у којима се „мора“ остварити победа. Поготово када се игра против, реално, слабијег противника. Таква је била и вечерашња утакмица са Младеновцем, у којој нам победа много доноси, а пораз сели у борбу за опстанак. Ипак од првог момента наши играчи нису желели да имамо дилему о исходу утакмице. Кренули су одмах агресивно са пуно трчања и добром одбраном и веома брзо је разлика била двоцифрена у нашу корист. Крајњи резултат од 89:55 ипак реално одсликава однос снага на терену, који се огледао пре свега у приступу и залагању. Остала нам је још једна утакмица до краја, против ИБЦ, у којој, уз мало среће и повољан и реалан исход других утакмица, можда буде и небитан исход, пошто ће се обе екипе наћи у плеј офу. Свакако и даље све држимо у својим рукама, па и ако нам буде била потребна победа у последљем колу сигурни смо да ће је ови момци и остварити. Поготово што се игра у нашој сали. Све честитке играчима и њиховом тренеру Јањушевићу за приказану игру и дату енергију.

После пропуштене прилике у предходном колу да се у гостима против ОКК Београда победом обезбеди одлазак у плеј-оф наши сениори ће имати још једну прилику да се максимално приближе жељеном циљу победом против Младеновца у нашој хали. Играмо против веома неугодног противника, који нас је у првом делу сезоне поразио у Младеновцу, у једној од најлошијих игара наше екипе у овој сезони. Наши играчи су у доброј форми, сви су здрави и спремни да дају свој максимум, а сигурни смо да су и свесни да ће им управо то бити потребно у овако значајној утакмици. Да пруже свој максимум у сваком смислу, па ако противник и поред тога буде бољи да спортски пруже руку и крену са припремама за опстанак у лиги. У противном велике су шансе да се нађемо међу екипама које ће се борити за улазак у виши ранг, што би био невероватан успех за ову младу екипу у којој су сви до једног јуниори. Једина смо таква екипа у целој лиги, у обе групе. Почетак је у 19:30 у нашој хали у Кошутњљку и очекујемо велику подршку наших навијача а пре свега играча млађих селекција.

Нашим играчима и њиховим најмилијима, тренерима и запосленима у Клубу, спортским пријатељима и ривалима, желимо све најбоље поводом предстојећих празника. Да нам је свима добро здравље и да не скидамо осмех са лица!

Начин и однос према игри, какав су наши сениори имали у победи против Житка са 92:60, јесу пример, односно мустра како треба да изгледа игра наше екипе. Од првог тренутка утакмице кренули су максимално ангажовано, пре свега у одбрани, са пуно помагања и ротација, уз агресивну игру у нападу са добрим трчањем свих 40 минута које ће сваки противник тешко испратити. Заиста би било незаслужено да неког играча посебно издвојимо по датој енергији јер смо, по први пут од почетка сезоне, сигурни да је баш сваки дао све од себе да његова екипа победи. Наравно, правиле су се и синоћ почетничке грешке, а правиће се и убудуће, али са таквим односом никоме није пало на памет да било шта замери, сигурни да ће већ у следећем нападу или одбрани да надоместе све предходне грешке. Иако је екипа Житка без победе, и бори се за опстанак, ради се о веома добрим играчима од којих очигледно није направљена и добра екипа, и тек од њих очекујемо добре игре и победе. Поготово од доласка новог тренера Љубојевића. Самим тим ова победа добија још више на значају јер нам приближава реалности могућност да играмо плеј оф у којем ће се екипе борити за улазак у виши ранг. А то би свакако био сјајан успех ове младе екипе.

Пружили су наши првотимци достојан отпор фаворизованој екипи ИБЦ-а иако и сами оптерећени ритмом играња утакмица на два фронта.

Гости су се представили као изузетно квалитетна екипа на свим позицијама и честитамо им на заслуженој победи. 

И наша друга екипа пионира (2010. годиште и млађи) је успела да се квалификује за највиши ранг такмичења у свом узрасту, Регионалну лигу (бивша Квалитетна лига).

Остварене су све 3 победе у квалификационој групи и ови дечаци су својим играма показали да је пред њима светла будућност.

Честитамо им на овом успеху и њима и њиховом тренеру Виктору Сандићу желимо пуно среће у наставку такмичења!

Лош приступ утакмици, и катастрофалана улазак у њу, били су главни узрок пораза наших сениора против ослабљеног домаћина у Младеновцу са 89:75. Играчи тренера Јањушевића су дозволили да им противник у првој четвртини да 31 кош, а да су при том направили само 2 фаула (словима: два ). То довољно говори о њиховој жељи за победом и какав су приступ имали утакмици. Наравно, као и свако размажено дериште, они разлоге лоше игре нису налазили у себи већ у неком другом. Тако су се углавном сви сложили да је главни узрок поразу била хладна сала у којој се играла утакмица. Нису нам објаснили, а сигурни смо да имају одговор и за то, како је противник тако успешно успео да савлада ниску температуру па да им она не смета при шуту, односно како је та температура утицала на нашу лошу одбрану и слабо трчање? Нека нормална логика не говори баш у прилог томе да њихово оправдање има основа. Све у свему нама је циљ да што пре заборавимо ову утакмицу, а да тренер Јањушевић и његови играчи пробају да извуку некакву поуку из ње не би ли предупредили да се овакав однос догоди још неки пут.

Храбро су се супротставили наши дечаци знатно искуснијој и квалитетнијој екипи Борца. Овогодишње издање Купа је за нас завршено али нам је ово такмичење дало прилику да се опробамо са противницима који су нас натерали да тестирамо границе наших могућности а уједно и да изградимо самопоуздање за наставак сезоне. Честитамо нашој екипи на свему приказаном у овом такмичењу.