ЈУНИОРИ И ПИОНИРИ ОСТВАРИЛИ ПЛАНИРАНО

kk-zarkovo-logo

Oно што се очекивало од наших јуниора и пионира – остварено је. Пласман у квалитетну лигу Београда  био је  приоритет  јуниорима и он је остварен са 2 убедљиве победе: прво против ШКК Звездара са 120:32 а затим и против ОКК Београда са 88:58. Иако по резултатима изгледа да је ова друга утакмица била само формалност, повреде и болести су учиниле да смо стрепели до последњег момента, јер се није  знало да ли ће тренер Антић уопште имати довољно играча да започне утакмицу, а камоли у каквом ће саставу бити екипа. Неколико играча су последњу утакмицу против ОКК одиграли без иједног тренинга – директно су из кревета изашли на терен. Циљ је остварен, а то је најважније, и сада до почетка лиге имају 2 недеље да се опораве и припреме за озбиљна такмичарска искушења која тек следе.

Пошто пионири нису успели да се пласирају у најквалитетнију лигу Београда играли су квалификације за лигу испод ње, другу лигу, што у овом моменту и јесте наша реалност, с обзиром на квалитет наших пионира а и на чињеницу да је пола играча годину дана млађа. У веома неизвесној утакмици побеђена је екипа Чубуре са 75:68 и на тај начин је практично већ обезбеђено учешће у другој лиги, без обзира на резултат утакмице са Флешом следећег викенда јер су се обе екипе пласирале у даље такмичење.

Сениори и у другом колу против Веба баскета нису могли да буду конкурентни управо због већ поменутих повреда и болести, пошто се ради о истој јуниорској екипи која се сутрадан такмичила у сениорској конкуренцији. У поразу од 74:98 ипак можемо да будемо задовољни јер се није повредио ниједан нови играч.