MLAĐI POLAKO ZAVRŠAVAJU KVALIFIKACIJE – SENIORI POČINJU U UTORAK

Млађи пионири су успешно започели такмичење победом против Борца 2015 из Лазаревца, а поред наше екипе у групи су још и Див баскет, Сфера и Беовук 72. У наредном колу им следи гостовање екипи Беовука 72. Веома јака група где неће бити нимало једноставно пласирати се у највиши ранг такмичења, али, иако више од свега волимо да побеђујемо, у овом узрасту нам то свакако није приоритет. Важно нам је да  деца на свом почетку бављења кошарком науче да уживају у кошаркашкој игри, и свему ономе што она пружа и, наравно, да се навикавају како на победе тако и на поразе.

Пионири су претрпели пораз од екипе Рудара 22 из Лазаревца, у квалификацијама за Квалитетну лигу. На жалост, тај пораз је дефинитивно потврдио да ове године немамо састав који би био конкурентан у лиги састављеној од 12 најбољих београдских клубова ( Партизан, Звезда, Мега… ). Али то  свакако не треба схватити трагично, поготово због чињенице да је наша пионирска екипа састављена у великом броју од дечака који су 2009 годише, односно годину дана млађи од конкуренције. У том узрасту је то веома значајна разлика. Али свакако ће сви талентовани дечаци, који се налазе у нашој пионирској селекцији, имати прилику да покажу шта знају у утакмицама које следе у наставку сезоне у другој лиги.

Јуниори су у првом колу квалификација за квалитетну лигу победили екипу Звездаре а у другом колу их очекује дуел против екипе ОКК Београда. Надамо се да велика разлика са којом су победили Звездару неће довести до тога да се опусте и испусте прилику да победом против ОКК Београда ( следећа субота у 19:30 у нашој сали ) овере улазак у квалитетну лигу Београда.
Иста ова екипа, само у сениорској конкуренцији, у уторак ће у нашој хали, са почетком у 21:20, дочекати у првом колу одличну екипу Беовук. Надамо се да ће наши дечаци одиграти добру утакмицу и да се неће нико повредити односно да ће сачувати снагу за веома битну утакмицу против ОКК Београда која их чека за викенд. Биће то и прилика да поздравимо нашег жарковца, односно тренера Николу Пауновића, који је започео тренерску каријеру у нашем клубу и у њему провео 7-8 година а сада води прву екипу Беовука.