SJAJNE MLAĐE SELEKCIJE, SENIORI PROKOCKALI POBEDU

kk-zarkovo-logo

Da seniori sinoć nisu ispustili pobedu u utakmici protiv Zemuna, u našoj hali u Košutnjaku ( 79:80 ), naše selekcije bi imale stopostotni učinak.

Takmičarski vikend otvorili su Zlajini mlađi pioniri protiv Div basketa sa pobedom 0d 45:21, prikazavši nobično dobru igru za ovaj uzrast. Ova ekipa je na dobrom putu da posle prvog dela takmičenja  ostvari plasman u kvalitetnu ligu, odnosno da se nađe u konkurenciji najboljih ekipa Beograda. Sigurni smo da tu priliku neće propustiti.

Kadeti 2006, kojima je juče počela kvalitetna liga, otvorili su dobro takmičenje pobedom protiv odlične ekipe Koledž basket sa 80:62. Po rezultatu bi se dalo zaključiti da je ovo bila samo još jedna rutinska pobede, ali ko je gledao utakmicu video je da se pobednik rešio u poslednjih 5 minuta utakmice. Do tada je bilo veoma neizvesno u čvrstoj ali korektnoj igri obe ekipe. Naši dečaci su ipak imali dužu klupu i veći broj raspoloženih igrača, što je dolazilo do izražaja kako se utakmica bližila kraju.

Pionirima je takođe sinoć otpočela liga pobedom protiv ekipe Rivers 78:57. Protivnik nije bio tog kvaliteta da bi i jednog trenutka mogao da ugrozi našu pobedu i to je bila lepa prilika da trener Sandić pruži priliku svim dečacima. Uostalom, takva je situacija bila i u predhodnim jučerašnjim utakmicama naših mlađih selekcija, bez obzira što nisu bile ovako izvešne pobede.

Seniori su u utakmicu protiv Zemuna ušli sa dobrom energijom koja je, naravno, rezultirala i dobrom igrom i vodstvom   tokom čitave utakmice. Celo drugo poluvreme, do 3 minuta pre kraja, naši seniori su vodili desetak koševa razlike. E tada nastupaju „žute“ minute naše ekipe kada donose katastrofalne odluke u napadu i prave nedopustive greške i promašaje a u odbrani su bili samo nemi posmatrači. Kao da su se uplašili pobede ili su možda mislili da je ona već ostvarena, samo da sudija odsvira kraj? I pored toga, ušlo se u poslednji napad sa -1 košem razlike na 17 sekundi do kraja i našom loptom, odnosno napadom. Iskoristio  je i trener Antić time-out ne bi li dao poslednje instrukcije kako da se odigraju taj poslednji napad koji može da nam donese pobedu ili bar produžetak, ali desilo se  ono najgore po nas – poraz 79:80.

Večeras ista ekipa,ali u juniorskoj konkurenciji, igra protiv Save u 19:10 u našoj hali u Košutnjaku. Nadamo se da će za ovo kratko vreme uspeti da zaborave sinoćni poraz i da ih neće omesti u ostvarivanju pobede na početku kvalitetne lige.