JANJINI PIONIRI OSVOJILI JOŠ JEDAN PEHAR ZA NAŠ KLUB

Još jedan veliki uspeh naših mlađih selekcija. Pioniri rođeni 2006 god, koje sa klupe predvodi Milan Janjušević, osvojili su drugo mesto na finalnom turniru 2. lige Beograda. Posle poraza prvog dana od šampiona lige ekipe Fleš ( 58:71 ) drugog dana ubedljivo su pobedili, u odličnoj igri, komšije sa Ceraka ( 85:66 ). Ta pobeda , posle loše igre i poraza u prvom kolu, vratila je samopouzdanje našim momcima i psihološki ih vratila i dobro pripremila za utakmicu sa domaćinom turnira ekipom OKK Beograd. Ishod te utakmice direktno je odlučivao o drugom mestu, pošto je Fleš sebi već obezbedio zlatni pehar. U sjajnoj utakmici i zreloj igri, ne baš svojstvenoj ovom uzrastu, naši dečaci su pokazali više znanja i energije pobedivši sa 84:79. Treba napomenuti da su Ogi i drugari sve vreme kontrolisali utakmicu i nisu nijednog momenta dozvolili protivniku da povede.

Kada smo već pomenuli Ogija Srzentića, iako retko javno hvalimo naše mlade igrače, ne možemo da sakrijemo zadovoljstvo što smo svedoci( iz najboljih mesta u parteru ) odrastanja jednog pravog košarkaškog bisera, ne samo našeg Žarkova već i srpske košarke. On je u 7 dana odigrao dva finalna turnira, odnosno 6 veoma jakih utakmica. Prvo je izdominirao na turniru za 2007 godište na kojem smo osvojili zlato bez ijednog poraza a zatim i protiv godinu dana starijeg protivnika gde se ta razlika u uzrastu uopšte nije videla. Ustvari, po zrelom načinu na koji je Ogi igrao stekao se potpuno drugačiji utisak, kao da je on stariji od svih na terenu barem godinu, dve. Već danas se priključio reprezentaciji Beograda na turniru regiona Srbije u Kragujevcu. Poznavajući dobro našeg Ogija sigurni smo da ovi lepi uspesi i pohvale neće negativno uticati na njega već će mu dati još veći podstrek za rad i napredak, i što je još važnije, da će i dalje nastaviti da uživa u košarkaškoj igri i pobedama.

Čestitamo našim dečacima na još jednom velikom uspehu a posebno njihovom treneru Janji koji nam je već u svojoj prvoj trenerskoj sezoni pokazao da je doneo pravu odluku kada je rešio da je vreme da „okači patike o klin“ i da svoje bogato košarkaško znanje prenosi na decu. Sigurni smo da će nam ova generacija i njihov trener doneti još puno radosti i sreće.