КАДЕТИ ПОБЕДИЛИ ПАРТИЗАН И ОСВОЈИЛИ ТУРНИР!

U predhodna 3 dana u našoj hali ( nije naš klub bi organizator ) održan je međunarodni košarkaški turnir, Basketball summer cup, od ukupno 36 ekipa. Naš klub je imao predstavnika u kategoriji U16, u kojoj se takmičilo ukupno 12 ekipa, a među kojima su, pored nekoliko ekipa iz Izraela i Rumunije bili i: Partizan, Mega, FMP, BKK Radnički, Vizura, Sfera.

Žreb je odredio da se u grupi nađemo sa Partizanom, i da već u prvom kolu odmerimo snage. Celu utakmicu smo se smenjivali u vodstvu da bismo na kraju prokockali šansu za pobedu i ušli smo u produžetak, u kojem opet nismo iskoristili šansu i zasluženo smo poraženi. U sledeće 2 utakmice deklasirali smo FMP i Hapoel da bi u finalu, takođe sa veliko razlikom, pobedili drugu ekipu iz Izraela koja je za nijansu bila kvalitetnija od predhodne. Tako smo dobili priliku da se u finalu ponovo sastanemo sa Partizanom i da probamo da ispravimo uočene greške iz prve utakmice pre samo dva dana.

U tih kratkih 32 min igre ( igralo se 4×8 min ) igrači trenera Janjuševića demostrirali su svu lepotu košarkaške igre, kako u tehničkim elementima viđenim u napadu ili u odbrani tako i pokazavši da je košarka kolektivan sport i da uvek treba dati loptu igraču koji je u boljoj poziciji.

Ovih 5 utakmica su nam došle u pravom momentu, s obzirom da je ekipu pojačalo nekoliko novih igrača i da je bila potrebna potvrda, kako nama tako i njima da nismo pogrešili u izboru. Iako su tu veoma kratko vreme jako brzo su se uklopili i ekipa ostavlja utisak kao da su svi zajedno, uključujući i trenera Janjuševića, ceo život.

Senku na turnir je bacila povreda našeg novog pojačanja, Nikole Rakića, u polufinalu protiv Izraelaca, ali, s obzirom da se radi o frakturi nosa, očekujemo sjajnog Nikolu već na prvom treningu posle letnje pauze tako da niti će na gubitku biti Nikola niti ekipa.

Naša 2 igrača su osvojila i individualna priznanja. Miloš Savić je bio najbolji strelac dok je naše novo pojačanje Strahinja Manojlović bio MVP turnira. Ova dvojica zaslužuju čestitke za dobre igre ali ništa manje i od onog  16-og igrača koji je sa klupe ili iz publike bodrio svoje saigrače, jer su pokazali kako treba da izgleda i pre svega ponaša jedna ekipa. Njihov međusobni odnos kao i ponašanje na terenu i van njega ulivaju nam velike nade da u sledećim sezonama možemo od ove ekipe očekivati lepe rezultate. Svaka čast momci i samo i dalje nastavite na isti način da uživate u košarci i da budete odgovorni jedni prema drugima!