И КАДЕТИ У КВАЛИТЕТНОЈ ЛИГИ

Слично јуниорима, и кадети су ове године имали тежак задатак да се изборе за улазак у квалитетну лигу. Срећа (или нешто друго? ) приликом жребања, и код кадета је одредила да се на турниру 4 екипе, одакле иду 2 првопласиране у квалитетну лигу, нађу 3 екипе које, сигурни смо, по свом квалитету и клупској организацији морају да имају место у квалитетној лиги Београда. И пре почетка турнира био је жал што ће једна од те три екипе (Слодес, Жарково и Сава) морати да игра лигу ниже, за разлику од неколико екипа из других група који су имали више среће при жребању (или је ипак нешто друго), а сигурно по квалитету не припадају међу најбоље београдске екипе. Слодес је на турниру  издоминирао и заиста, у овом моменту, њихова екипа игра и изгледа најбоље од свих које смо ове сезоне гледали и по нашој процени су и једни од фаворита за освајање квалитетне лиге. Четврта екипа, Аба из Барича, по квалитету доста заостаје а свакако су им недовољна само 2 играча чији је ниво кошаркашког знања знатно већи од саиграча, али је ипак на нивоу просека у бољим београдским екипама.

Две, по квалитету веома изједначене екипе, Сава и Жарково, у међусобном сусрету одлучили су ко ће се, поред Слодеса, пласирати у квалитетну лигу. Од првог момента утакмице видело се да су наши дечаци боље „нашпановани“ од стране тренера Лазара да добију утакмицу и показали су далеко већу жељу за победом. Већ на самом почетку утакмице повели су са 5-6 кошева разлике и ту предност су држали до краја полувремена када су је чак и повећали на 8. У трећој четвртини Лазини дечаци су некако преживели пад у игри и после изједначења противника успели су да се врате на свој пређашњи ниво и поново успоставили игру у којој су константно одржавали предност од неколико кошева. Крајњи резултат од 66:58 је дефинитивно потврдио потпуно заслужени пласман наших дечака у квалитетну лигу.

Посебно задовољство је било уживати у навијању препуних трибина где су веома бучни у бодрењу били навијачи оба клуба, али  веома коректог понашања и без иједне инцидентне ситуације иако је исход утакмице много тога одлучивао. Посебно похвале заслужују играчи из свих наших селекција, па и они који су некада бранили боје Жаркова, који су се самоиницијативно организовали и  дошли да избодре другаре у битној утакмици.

Кадети су показали да имају велико срце и да могу много када то искрено желе, а сада имају и довољно времена да кроз јаке утакмице исправљају грешке које је тренер Лаза уочио и којих су, вероватно, свесни и играчи сами.

Свака част играчима, њиховом тренеру а посебно публици која их је носила до зацртаног циља!