ДА ЛИ ЋЕ КАДЕТИ УГРАБИТИ ПРИЛИКУ ЗА ЈКЛ СРБИЈЕ?

Од 23-25.09. наши кадети ће имати лепу прилику да се докопају јединствене лиге Србије за кадете. Нови систем квалификација, који београдским клубовима омогућава да 5 екипа игра у најквалитетнијој лиги Србије ( до сада је било 4 ), омогућава нешто лакши пролаз у даље такмичење и надамо се да ће то наши кадети успети да искористе.

У нашој групи, поред Црвене Звезде која је и домаћин турнира, налазе се још Динамик и Беко. У другој групи, где је домаћин Мега, налазе се још Партизан, Земун и БКК Раднички. Од тих 8 екипа најбоље 3 иду директно у ЈКЛ Србије док ће четврта и пета екипа имати још једну прилику кроз додатне квалификације са екипама из остатка Србије.

Наши противници су веома квалитетни, али свакако да нема непобедивих екипа, па се надамо да ће такав приступ утакмицама имати и Јањини кадети. С обзиром да је пласманом на овај турнир већ обезбеђено учешће у квалитетној лиги Београда, што је био наш основни циљ за ову сезону, немају притисак да морају по сваку цену да победе јер су већ остварили планирано, све преко тога нам је неочекиван успех. Надамо се да ће наши кадети успети да прикажу своје најбоље игре, на какве су нас већ навикли, и да ћемо заједно уживати са њима у 3 дана надметања. Оно у шта су нас навикли ови момци је то да сваку утакмицу дају свој максимум и показују велику борбеност од првог до задњег минута утакмице, а да ли ће нека тројка да уђе или неће…то нас онда неће много ни  забринути. Свакако ћемо уживати и навијати за њих ако их видимо да се боре и дају све од себе, резултат ће бити небитан.

Распоред утакмица:

Петак 23.09. у 16:30    Динамик – Жарково

Субота 24.09 у 16:30    Беко – Жарково

Недеља 25.09. у 14:00  Жарково – Ц.Звезда

Све утакмице се играју у сали Баскет Сити