СЕНИОРИ И ДЕФИНИТИВНО ОБЕЗБЕДИЛИ ОПСТАНАК

И у последњој, заосталој утакмици против Еко спорта, сениори су остварили победу у гостима 69:77 и на тај начин и званично су петопласирана екипа у плеј-ауту, односно успели смо да обезбедимо опстанак у првој регионалној лиги Србије. С обзиром да се ради о чисто јуниорској екипи, тај циљ је пред почетак сезоне  и био задат као реално остварљив и честитамо нашим играчима и тренеру Антићу на оствареном резултату. Истој екипи, али сада у јуниорској конкуренцији, остаје још један зацртани циљ и да испуне очекивања пред сезону. То је пласман на финални турнир квалитетне лиге Београда. А са освојеним трећим местом у лигашком делу на  добром су путу да и тај циљ испуне. Од финалног турнира их дели још бараж против одличних екипа Борац З. или Беко. Противника ћемо сазнати тек у среду али без обзира на квалитет противника не сумњамо да наши дечаци могу да испуне и овај циљ.

SENIORI NA DVOBOJ VITEZU – JUNIORI PO PLJESKAVICU

U šestom kolu Prve muške regionalne lige seniori dočekuju odličnu ekipu Zemunskog Viteza, koji je do sada zabeležio samo jedan poraz i to u gostima  od favorita lige ekipe Beka.

Nadamo se da će naši igrači uspeti da zadrže pobedničku koncetraciju i energiju i da nastave niz bez poraza.

Pored toga što i Vitez već treću sezonu igra kao domaćin utakmice u našoj hali, iako dolaze čak iz Zemuna, poseban kuriozitet ovoj utakmici daje to što im je i jedan od najboljih igrača naš Srđan Krstić. Iako igra za Zemun Srki je naš Žarkovac i kao trener mlađih selekcija učestvovao je u radu našeg kluba od samog osnivanja.

Juniori će u gradu poznatom po dobrom roštilju, ali i “ vrućem  terenu “ probati da uzmu bodove Leskovačkom Zdravlju. Raduje nas dobra igra u prošlom kolu i pobeda protiv Vojvodine ali i zabrinjava pad u igri – pogotovo što je ponovljen na skoro identičan način kao u porazu protiv Kragujevačkog  Radničkog.

Nadamo se da ovaj put juniori neće da se igraju sa našim živcima i da će iskoristiti priliku da pobedom protiv Zdravlja anuliraju poraz u prvom kolu Jedinstvene juniorske lige Srbije.