ZAVRŠEN DEVETI TURNIR PRIJATELJSTVA

Deveti Turnir Košarkaškog Prijateljstva protekao je, kao i svi do sada, u lepom sportskom druženju ali se moglo videti i nekoliko veoma nadarenih dečaka i puno lepih košarkaških poteza. Crvena Zvezda i Partizan su bili i suviše kvalitetni za naše goste iz Trebinja kao i za Žarkovačke dečake, ali su poslednjeg dana turnira, u borbi za plasman, viđene veoma neizvesne i zanimljive utakmice. U utakmici za treće mesto Žarkovo je ipak bilo bolje protiv Leotara koji je na turniru učestvovao sa ubedljivo najmlađom ekipom koja fizički nije mogla da se nosi sa ostalim česnicima. U utakmici za prvo mesto, dva naša najveća kluba su odigrali pravi derbi gde su se obe ekipe smenjivale u vodstvu, i gde su viđeni potezi kakve viđamo na utakmicama njihovih najstarijih klupskih drugara. Naravno, najveća razlika bila je u tome što su na ovom derbiju bili prisutni navijači oba kluba i nije bilo ni najmanjeg incidenta ili ružne reči upućene protivniku. U poslednjih pet minuta utakmice igrači Crvene Zvezde su pokazali malo više koncetracije i energije i potpuno zasluženo su uspeli da osvoje prvo mesto.
Najmlađi učesnik turnira bio je Kurtović Srđan iz OKK Leotar ( 2008 godište ), što je bilo i očekivano s obzirom da su Trebinjci došli sa najmlađom ekipom. Osvajač turnira je dao i najboljeg igrača turnira. Treneri svih ekipa jednoglasno su izabrali Nikolu Topića iz Crvene Zvezde, koji je nas je u finalnoj utakmici podsetio na svog oca Milenka koji je na sličan način vodio svoje ekipe do pobede. Jednostavno Nikola je bio uspešan u svakom segmentu igre, kako u odbrani tako i u napadu i fascinirao nas neverovatnim osećajem za igru i košarkaškom inteligencijom. Najbolji strelac turnira bio je Stanković Ognjen iz Partizana koji je za prvih 15 minuta igre u finalu pogodio 6 trojki iz 8 pokušaja. Da je ovaj dečak imao malo više snage sigurni smo da bi rezultat finalne utakmice bio još neizvesniji.
Čestitamo svim učesnicima i zahvaljuemo im se na još jednom lepom druženju a posebno navijačima i roditeljima koji su dali podršku svim dečacima i našem turniru.