Naš klub je podržao sjajan potez košarkaškog saveza Beograda i prijavio dve ekipe za novoformiranu ligu u minibasketu. Učestvujemo sa ekipom sastavljenom od dečaka 2008/2009 godište kao i sa ekipom u kojoj su dečaci 2010 i mlađi. Za većinu njih ovo su prve utakmice ( osim nekolicine koji su zimus učestvovali na turniru Rajko Žižić) i upoznavanje sa košarkaškim pravilima. Bilo je veoma interesantno i zanimljivo gledati ih u snalaženju sa nečim potpunio novim i svi smo uživali, kako deca u svojim prvim zvaničnim pogocima tako i mi sa strane opčinjeni njihovim emocijama. Takmičenje je zamišljeno tako da rezultat utakmice uopšte nije bitan i nigde se ne evidentira jer na ovom nivou sva  deca koja se bave sportom su  pobednici. To omogućava i trenerima da rasporde minutažu na svu decu podjednako, bez obzira na njihov trenutni kvalitet i nivo znanja. Sledeće utakmice su tek za tri nedelje ali to i nije tako loše jer za to vreme moći će da se savlada neki novi košarkaški elemenat.

PRVE UTAKMICE U LIGI MINIBASKETAŠA

U šestom kolu Prve muške regionalne lige seniori dočekuju odličnu ekipu Zemunskog Viteza, koji je do sada zabeležio samo jedan poraz i to u gostima  od favorita lige ekipe Beka.

Nadamo se da će naši igrači uspeti da zadrže pobedničku koncetraciju i energiju i da nastave niz bez poraza.

Pored toga što i Vitez već treću sezonu igra kao domaćin utakmice u našoj hali, iako dolaze čak iz Zemuna, poseban kuriozitet ovoj utakmici daje to što im je i jedan od najboljih igrača naš Srđan Krstić. Iako igra za Zemun Srki je naš Žarkovac i kao trener mlađih selekcija učestvovao je u radu našeg kluba od samog osnivanja.

Juniori će u gradu poznatom po dobrom roštilju, ali i ” vrućem  terenu ” probati da uzmu bodove Leskovačkom Zdravlju. Raduje nas dobra igra u prošlom kolu i pobeda protiv Vojvodine ali i zabrinjava pad u igri – pogotovo što je ponovljen na skoro identičan način kao u porazu protiv Kragujevačkog  Radničkog.

Nadamo se da ovaj put juniori neće da se igraju sa našim živcima i da će iskoristiti priliku da pobedom protiv Zdravlja anuliraju poraz u prvom kolu Jedinstvene juniorske lige Srbije.