KOŠARKAŠKE LEGENDE NAGRADILE NAŠE DEČAKE

Završen je i 8. Turnir košarkaškog prijateljstva u atmosferi kakva se samo može poželeti. Finalnu utakmicu između Crvene Zvezde i Partizana, u prepunoj Hali sportova Žarkovo, odlučila je jedna lopta, ovog puta u korist crveno-belih. Krajni rezultat je bio 70:66 za Crvenu Zvezdu, iako su crno-beli dečaci uglavnom vodili sve vreme, doduše ne sa nekom velikom razlikom. U sličnoj neizvesnosti odigrane su i ostale utakmice za plasman. Cedevita je posle velike borbe pobedila Žarkovo i osvojila treće mesto dok su Leotar i All star popravili utisak odigravši daleko borbenije nego što je to juče bio slučaj. OKK Leotar je ipak malo više želeo pobedu i osvojili su peto mesto.
Kada igračke LEGENDE kakve su: Aleksandar Pavlović, Vlado Šćepanović i Novica Veličković, svoje slobodno vreme, i to ono nedeljno u vreme ručka, poklone dečacima koji su zaljubljeni u košarkašku loptu, ne bi li im na taj način dali podršku da istraju u igri koju najviše vole na svetu, onda postajete svesni kolika je njihova ljubav prema košarci kao i to da nije samo talenat bio razlog zbog kojih su oni uspeli da dotaknu košarkaško nebo. U njima ima daleko, daleko više od suvog talenta a to je pre svega ogromna ljubav prema košarci koju nesebično žele da prenesu na svoje naslednike. Neumorni i beskrajno strpljivi imali su želju da ispoštuju svakog mladog košarkaša koji je želeo da se upozna sa svojim idolima ili da napravi zajedničku fotografiju. Naravno, iz njihovih ruku su i podeljeni pehari i nagrade, a mi se nadamo da je baš među tim “klincima” neki novi košarkaški čarobnjak koji će za 20-30 godina na isti način pokazati ljubav prema košarci i poštovanje prema nekim novim klincima.
Zahvaljujemo se svim učesnicima i navijačima zbog predivne sportske atmosfere kao i svima koji su nam pomogli u realizaciji našeg turnira. Nadamo se da ćemo sledeće godine uspeti da turnir proširimo za još nekoliko ekipa i da on neće biti samo najkvalitetniji turnir u regionu već i u Evropi.

Krajnji plasman:

1. Crvena Zvezda
2. Partizan
3. Cedevita
4. Žarkovo
5. OKK Leotar
6. All star 2014

Petar Aćimović ( Leotar ) – najmlađi učesnik turnira
Ilija Milijašević ( Partizan ) – najefikasniji strelac
Vladimir Pavlović ( Crvena Zvezda ) – najbolji igrač

SENIORI NA DVOBOJ VITEZU – JUNIORI PO PLJESKAVICU

U šestom kolu Prve muške regionalne lige seniori dočekuju odličnu ekipu Zemunskog Viteza, koji je do sada zabeležio samo jedan poraz i to u gostima  od favorita lige ekipe Beka.

Nadamo se da će naši igrači uspeti da zadrže pobedničku koncetraciju i energiju i da nastave niz bez poraza.

Pored toga što i Vitez već treću sezonu igra kao domaćin utakmice u našoj hali, iako dolaze čak iz Zemuna, poseban kuriozitet ovoj utakmici daje to što im je i jedan od najboljih igrača naš Srđan Krstić. Iako igra za Zemun Srki je naš Žarkovac i kao trener mlađih selekcija učestvovao je u radu našeg kluba od samog osnivanja.

Juniori će u gradu poznatom po dobrom roštilju, ali i ” vrućem  terenu ” probati da uzmu bodove Leskovačkom Zdravlju. Raduje nas dobra igra u prošlom kolu i pobeda protiv Vojvodine ali i zabrinjava pad u igri – pogotovo što je ponovljen na skoro identičan način kao u porazu protiv Kragujevačkog  Radničkog.

Nadamo se da ovaj put juniori neće da se igraju sa našim živcima i da će iskoristiti priliku da pobedom protiv Zdravlja anuliraju poraz u prvom kolu Jedinstvene juniorske lige Srbije.