JUNIORI ODBRANILI PRVU POZICIJU

Naši juniori su uspeli da odbrane prvo mesto na tabeli i epitet neporažene ekipe na teškom gostovanju drugoplasiranoj ekipi Beko u Padinskoj skeli. Veoma slično prvoj utakmici ove dve ekipe u Žarkovu, i ova je do poslednjih sekundi bila veoma zanimljiva i neizvesna, ali je ipak kvalitet bio na našoj strani-krajnji rezultat je bio 78:71 za naše dečake. Obe ekipe su bile dosta oslabljene, ne samo neigranjem nekih igrača već i nedovoljnio oporavljenim, što zbog povreda što zbog virusa gripa koji poslednjih mesec dana hara Beogradom. Viđena je veoma lepa i kvaliettna košarka, što je i za očekivati kada se susretnu dve najbolje ekipe kvalitetne lige Beograda. Malu senku na utakmicu je bacila sama njena organizacija, odnosno činjenica da košarkaški savez nije delegirao pomoćne sudije za utakmicu pa je delegat, pored svoje redovne efunkcije, obavljao i posao koji inače obavljaju tri osobe: istovremeno je bio i merilac vremena, zapisničar i merilac trajanja napada i naravno da je onda to izgledalo, kada se pogleda semafor na kojem ništa ne piše, kao susret dve rekreativne ekipe iz biznis lige a ne derbi kola juniorske lige Beograda. Nismo sigurni koga treba da okrivimo za ovakav propust, da li domaćina ili košarkaški savez, ali to svakako ne ide u prilog nikome a posebno ne košarci i dizanju takmičarskog kvaliteta u Beogradu.

Ekipi Beka želimo da uputimo čestitke na još jednoj dobroj i kvalitetnoj igri i ponašanju i želimo im sve najbolje u nastavku takmičenja, i još jedan naš susret koji bi odlučivao o prvaku Beograda. U svojim redovima imaju nekoliko zaista zanimljivih košarkaških talenata koje je uživanje gledati i pratiti njihov napredak i  voleli bismo da ih još jednom vidimo naspram naših dečaka.

S obzirom da je sa ovom pobedom naša juniorska ekipa obezbedila prvo mesto u ligi, do kraja sezone ( 7 kola ) ostaje nam da se na miru pripremamo za baraž i finalni turnir koji će odrediti prvaka Beograda. A tu su nam ambicije maksimalne!