КАДЕТИМА И ПИОНИРИМА ПОЧИЊУ КВАЛИФИКАЦИЈЕ

kk-zarkovo-logo

Овог викенда коначно почињу и такмичења за наш клуб. У припремном периоду све наше селекције су одиграле велики број тренинг утакмица али оне ипак немају ону драж правих такмичарских и сви смо се ужелели оне атмосфере са важних утакмица. Први ће на терен кадети ( 2005 ), који бране прошлогодишње место првака Београда. Код ове селекције је , за разлику од јуниорске, од стране савеза испоштовано правило да првак Београда буде слободан у првом кругу квалификација за јединствену лигу Србије, тако да су већ одавно знали противнике у групи (Динамик, Партизан ) и само се чекала четврта екипа из првог круга квалификација, односно екипа БКК Раднички. Домаћин турнира је екипа Динамик, у њиховој дворани на Дорћолу, и истовремено то је и први противник нашим кадетима у петак 08.10. са почетком у 17:00. У суботу наши кадети у 14:00 играју против БКК Радничког а у недељу у исто време против Партизана.

Пионири ( 2007 ) такође бране место првака свог годишта из прошле сезоне, у којој су издоминирали без иједног пораза. За ову селекцију не постоји јединствена лига Србије, већ је квалитетна лига најјаче такмичење у њиховом узрасту и нимало није лако пласирати се поред Партизана, Меге, Звезде… У групи у којој су Злајини пионири налазе се још домаћин турнира ИБЦ, ФМП и ШКК Звездара. Прва два места у групи воде у квалитетну лигу пионира у којој има укупно 12 места. Домаћин још увек није одредио термине одигравања али свакако ће се турнир играти у два викенда-једна утакмица у наступајућем и две у следећем.

Верујемо да су се наши играчи добро спремили и да једва чекају надметање на кошаркашком терену. Ми ћемо им пожелети пуно среће, и да дају све од себе, а онда смо сигурни и да их и резултати неће мимоићи.

За разлику од прошле сезоне дозвољено је присуство публике у халама, али уз поштовање епидемиолошких мера      ( маске, размак… ). Делегати утакмица су у обавези да исту прекину, и да испразне публику, ако се мере не поштују, па вас молимо да имате разумевање за прописе који су осмишљени у циљу заштите нашег и здравља наше деце.